Той не се нуждае от ревизия. Това заяви зам.-председателят на ПГ

...
Той не се нуждае от ревизия. Това заяви зам.-председателят на ПГ
Коментари Харесай

Хамид Хамид: Суверенният и съзнателен избор на България е НАТО и ЕС

Той не се нуждае от проверка. 

Това съобщи зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид по време на чуването на премиера Кирил Петков в пленарна зала. Тема на чуването бе спорът Русия – Украйна, напрежението НАТО – Руска Федерация и ролята на България в процеса на взимане на решения в НАТО по тематиките, както и по разполагане на съюзнически въоръжени сили на територията на Република България.

На всички ни е ясно, че дейностите, които се развиват в Черноморския регион, са мотив за възходяща угриженост за възможните последствия за България. От изказванията на международните водачи излиза наяве, че НАТО няма да разполага бойни войски на Алианса на територията на Украйна, само че са в подготвеност да защитят всеки един собствен член. За нас, народните представители от Парламентарната група на Движението за права и свободи, най-хубавият път за решение на какъвто и да е спор е посредством разискване на контрола върху въоръженията, разоръжаването, бистрота на военните действия и други въпроси, намаляващи риска от каквито и да било военни дейности, акцентира Хамид Хамид.

Неговите въпроси към министър-председателя Кирил Петков бяха: „Какви биха били параметрите на икономическите и обществените последствия от възможен спор? Има ли построена предварителна преценка? Каква е прогнозата?“

Да, имаме ясна концепция и това беше част от разбора, който обсъждахме в Съвета по сигурност към министър-председателя, отговори Петков, уточнявайки, че част от информацията ще бъде дадена на закритото съвещание на Народното събрание по тематиката, тъй като е обвързвана с националната сигурност.

Главните опасности за България са в областта на енергетиката, сподели Петков. И добави: „От тази позиция имаме ясни проекти, какво би трябвало да се направи, с цел да защитим българското население, да няма директни резултати при наложени наказания изключително в областта на газа.“.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР